O nakladatelství
Dcera sestry je knižní nakladatelství
s inteligentním přesahem pro ženy
a muže, co milují ženy. Jeden až dva původní české knižní projekty do roka. Nekopírujeme, čekáme na nápad.
Bramboračka
Pro 4–6 osob
1 lžíce másla
1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
1 řapíkatý celer, nakrájený na tenká kolečka
1 nastrouhaná střední mrkev
2 lžíce nasekaných hub
1 rozdrcený stroužek česneku
1 lžička kmínu
450 ml horkého hovězího vývaru
350 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
2 lžičky sušené majoránky
Sůl a pepř
Bobkový list
1 lžíce nasekané čerstvé petrželky nebo pažitky
Do Remosky vložíme máslo, cibuli, celer, mrkev, houby, česnek a kmín a vaříme 25 minut. Přidáme vývar, brambory a majoránku a vaříme přibližně 40 minut do změknutí brambor. Třetinu polévky přelijeme do mísy a rozmixujeme se stroužkem česneku. Krém nalijeme zpět k polévce, promícháme a dochutíme solí a pepřem podle chuti. Před podáváním posypeme petrželkou nebo pažitkou.