O nakladatelství
Dcera sestry je knižní nakladatelství
s inteligentním přesahem pro ženy
a muže, co milují ženy. Jeden až dva původní české knižní projekty do roka. Nekopírujeme, čekáme na nápad.
100 g změklého másla
125 g jemného hnědého cukru
2 vejce
250 g hladké mouky
3 lžičky prášku na pečení
2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry
pár kapek vanilkové esence
500 g hrušek s vykrojenými jádřinci, oloupaných
a nakrájených na kostičky
drobenka
25 g másla
50 g hladké mouky
2 lžíce třtinového cukru
2 lžičky mleté skořice
1 lžíce nasekaných vlašských ořechů
Utřeme máslo s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem na pečení a vmícháme utřené máslo s cukrem.
Do těsta přidáme pomerančovou šťávu, kůru a vanilkovou esenci. Poté opatrně vmícháme hrušky.
Remosku vyložíme pečicím papírem, vlijeme do ní směs a uhladíme. Zpočátku pečeme přikryté pečicím papírem.
Máslo s moukou promneme a vytvoříme drobenku. Vmícháme cukr, skořici a vlašské ořechy. Drobenkou posypeme povrch koláče.
Pečeme přibližně 55 minut, pak Remosku vypneme. Z koláče odstraníme opatrně pečicí papír a necháme ho vychladnout na mřížce.
Podáváme přelité medem.